Selfness

Fehér lap

feherlapAzt hittem, hogy ami számomra természetes, az mások számára is egyszerű és magától értetődő dolog. Hiszek abban, hogy bármilyen kapcsolatot, beszélgetést és igen akár újévet is csak teljesen tiszta lappal érdemes indítani.

Egyik tanácsadásom alkalmával jutott eszembe, hogy feltegyem azt a kérdést, hogy:
Képes vagy arra, hogy tiszta lappal indítsd a kapcsolatot?

Mondhatja bárki, hogy van bennem egy adag naivitás, amiért közel ötven évesen is képes vagyok arra, hogy tiszta lappal indítsak minden alkalommal, minden kapcsolatot, mert abban, hiszek, hogy anélkül nem érdemes. Azt hiszem, életünk során megélünk a kapcsolatainkban, barátságainkban, szerelmeinkben mindannyian kudarcokat, csalódásokat, amit lehet, néha nehezen heverünk ki.

Úgy képzelem, hogy ezek a csalódások, mint valami vízjelek képesek rátapadni a bennünk lévő fehér papírlapokra és a következő kapcsolat alaphangulatát, ezek a vízjelek határozzák meg, majd teljesen eltorzítják. Mert lehetséges, hogy éppen az előző sérüléseid lenyomatával szennyezett papírt adod úgy, mint patyolat tiszta lap, és hiába is írják tele sűrű szeretetbetűkkel te csak az átvilágító sérüléseid vízjeleit fogod látni.

Mi lenne, ha most az újévben azt mondanád, hogy teljesen tiszta papírlapokkal indítod az évet? Megadod a tiszta lapot, minden lenyomat nélkül az új barátnak, az új szerelemnek, az új főnöknek, vagy munkatársnak, üzlettársnak.

Hiszem, hogy szebb évet teremtesz azzal, hogy

  • Ha becsapott a barátod az elmúlt évben az új barátban nem a csalót keresed.
  • Ha megcsalt a szerelmed, nem a hűtlent látod abban, aki rád mosolyog.
  • Ha a főnököd leértékelt és nem fizetett meg, akkor az új főnökben nem a rabszolgatartót kutatod

Azért mert valaki bántott, vagy sérülést okozott neked, az nem jelenti azt, hogy mindenki, akivel a jövőben találkozol az így fog veled bánni. Azonban az is lehet, hogy még találkozni fogsz hasonló személyekkel. Egy dologban viszont, teljesen hiszek: ha nem adod meg soha a lehetőséget, hogy valaki megmutathassa önmagát számodra, minden előítélet nélkül, akkor nehéz lesz barátot, szerelmet, tiszta kapcsolatrendszert kiépítened, hiszen a bizalmatlanságod, a gyanakvásod mindig beárnyékolja majd.

Tudatosság, kellő önértékelés, önbizalom, élni az itt és a most pillanatát. Néha könnyebb, néha nehezebb, mert sötétség nélkül nem csodálhatjuk a szikrázó fényességet.

Az Osho zen tarot Bolond lapjának mondanivalója szépen tükrözi ezt a mondanivalót:

Mindig tisztítsd ki az elméd, újra meg újra. Halj meg minden pillanatban a múlt számára, hogy a jelennel, az "itt és most"-tal maradhass, mint egy újszülött csecsemő.

Vágysz igaz, őszinte emberi kapcsolatokra? Akkor csak keress elő néhány igazán tiszta fehér lapot… Ilyen egy új helyzet, egy újév, egy új lehetőség is. Élj vele itt és most!

A legjobb ebben, hogy ezt bármikor elkezdheted, nem csak január elsején!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Tanácsadás

Kérek értesítést az új bejegyzésről

E-mail cím:*E-mail cím újra:*Hogyan szólítsalak:*

 

 

Facebook

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A honlap további használatával ezt és az adatkezelési szabályzatot jóváhagyod.
Adatvédelem